Stafi i Përhershëm Akademik

karllather

 Gjen. Karl Heinz Lather

Gjeneral Karl Heinz Lather ka lindur në Kehna, Marburg në vitin 1948. Jeta e tij ushtarake fillon që nga viti 1968 atëherë kur ka filluar trajnimet për t’u bërë Zyrtar për Artileri. Ai i’u bashkua Batalionit të Armatosura të Artilerisë 135 në Wetzlar në vitin 1970 dhe ka shërbyer si instruktor në Shkollën e Artilerisë, Idar Oberstein para se të merr komandën për Batalionin e Artilerisë Fushore 21 në Schwalmstadt. Ai i ka shërbyer divizioneve dhe batalioneve të ndryshme ushtarake që nga kjo kohë. Ai ka qenë komandant i SFOR në kohën kur NATO ka hyrë në Kosovë dhe ka përvojë të konsideruar në operacionet e NATO-s në kuptimin ushtarak dhe atë politikë. Gjeneral Lather është i nderuar me shumë tituj dhe është gjeneral me katër yje. Gjeneral Lather tani është ligjërues dhe njëherazikryetar i Këshillit të Kolegjit ISPE.

 

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  / Tel: 00381 (0) 38  221 – 744

 

 


 

 


 

afetmahmutiProf.Dr. Afet Mamuti

 Prof. Afet Mamuti ka lindur më 12 nëntor 1975, studimet themelore i ka përfunduar në Fakultetin Juridik në Universitetin  e Tetovës më 2002, ndërsa studimet postiplomike më 2007 dhe ato doktorale më 2013 në Fakultetin e Drejtësisë më  Universitetin e Tiranës. Prof. Mamuti ka ushtruar shumë funksione publike në Maqedoni.

  Aktualisht ëshë i angazhuar si ligjerues në Kolegjin ISPE.

   Tel: +38975313538  Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 


 

 

asllan Prof.Dr. Asllan Hamiti

 

Ka lindur më 20 maj 1960 në fshatin Goden të komunës së Gjilanit, Republika e Kosovës. Studimet universitare më 1985 dhe pas universitare më 1994 i ka përfunduar në Shkup në katedrën e Gjuhë dhe të Letërsisë Shqiptare në Fakultetin e Filologjisë “Bllazhe Koneski” të Shkupit. Poashtu gradën Doktor e mori në të njëjtin universitet Fakultetin e Filologjisë “Bllazhe Koneski” në Shkup. Profesor Hatimi është autor i shumë teksteve universitare dhe parauniversitare, poashtu njihet për  kontributin e tij  të çmuar në fushën e arsmit  shqip në Maqedoni.

   

 

Tel: +389(0)70487933   Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

Bajram Ibraj Prof.Bajram Ibraj

Prof.Bajram Ibraj ka të përfunduar Shkollën e Lartë të Ministrisë së Punëve të Brendshme, Fakulteti Polici. Pastaj studimet postdiplomike në Universitetin e Tiranës në Fakultetin  Juridik, ndërsa studimet Doktorale i ka të përfunduara në Universitetin Europian të Tiranës, Fakulteti Shkencave Sociale,Drejtimi: Shkenca Politike dhe Marredhënie Ndërkombëtare në  Tiranë. Prof. Ibraj ka karrierë të shquar si pjestar i Policisë së Shtetit mban gradën Gjeneral në pension, duke qenë edhe Drejtor i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit  në periudhën 2002-2007.Është Autor o shumë publikimeve për rolin e policisë  në sektorin e sigurisë.

Aktualisht është i angazhuar si ligjerues në Kolegjin ISPE.

 

   Tel: 00355682081403  Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 


 

 

Gjon-Culaj Prof.Dr. Gjon Culaj

Dr. Gjon Culaj ka përfunduar studimet e tij postdiplomike ne Paris, Master në shkenca politike - specializimi studime strategjike në Universitetin Paris 13 dhe doktoratën në shkenca politike në Universitetin Paris II Panthéon - Sorbonne. Prof.Culaj ka qenë pjesëmarrës në dhjetëra konferenca dhe seminare shkencore, gjatë karrierës së tij ka punuar si analist politik me shumë organizata ndërkombëtare qeveritare dhe joqeveritare.  

Aktualisht është ligjerues dhe shef i Departamentit të Shkencave politike në Kolegjin ISPE.

   This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 


 

rozana rushitiProf.Rozana Rushiti 

Prof. Rozana Rushiti ka lindur më 22 gusht 1975, studimet e larta i ka të përfunduara në Univesritetin e Tiranës dhe Universitetin e Nebraskës në SHBA dhe ka gradën “Doktor” në Gjuhësi. Prof. Rushiti ka një përvojë si lektore në shumë universitete ndërkombëtare dhe ka marrë pjesë në konferenca dhe projekte në fushën gjuhësore dhe filozofike dhe është autore e librit “Frazat lidhëzore në gjuhën shqipe”.  Prof. Rozana Rushiti është ligjeruese e rregullt në Kolegjin ISPE.

 

Tel: +355692089391  Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 


 

 xhavit shala  Prof.Dr. Xhavit Shala

Prof. Xhavit Shala ka lindur më  6 gusht 1961 është specialist i fushës së sigurisë dhe ka të përfunduara studimet e larta në Universitetin e Tiranës dhe gradën PhD. Në fushën e sigurisë dhe të mbrojtjës  pranë Fakultetit të Sigurisë  dhe mbrojtjës në Akademinë e Forcave të Armatosura të Shqipërisë. Prof. Shala ka marrë pjesë në shumë trajnime si në SHBA, Egjipt, Hungari, Rumani etj. Gjatë karrierës ka pasur shumë pozita  udhëheqëse në Policinë e Shqipërisë dhe është autor i disa librave rreth fushës së sigurisë dhe fushës së luftimit të drogave. Prof. Xhavit shala është ligjërues i rregullt në Kolegjin ISPE

 

  

Tel:  00355694110775    Email: [email protected] -ispe.org


 

Na Kontakto

  • (+381) 038 221 744
  • (+377) 044 674 566

Newsletter

Abonohu ne sistemin tonë për të marrë informata e reja nga Kolegji ISPE përmes emailit.

Rrjetet Sociale

Na ndiq në rrjetet sociale:
Copyright © Kolegji ISPE 2014